Companii

Flanco ţinteşte vânzări de 110 milioane de lei în ziua de Black Friday. „De şase luni ne pregătim“

Dragoş Sîrbu, directorul general al retailerului electro-IT: Prin intermediul celor trei curieri cu care vom colabora vrem ca produsele să ajungă la clienţi într-un interval de cel mult 72 de ore. Foto: Octav Ganea

Dragoş Sîrbu, directorul general al retailerului electro-IT: Prin intermediul celor trei curieri cu care vom colabora vrem ca produsele să ajungă la clienţi într-un interval de cel mult 72 de ore. Foto: Octav Ganea

Autor: Adrian Dumitrache

19.11.2014, 00:05 523

"Ne aşteptăm ca anul acesta, de Black Friday, să avem peste 2,5 milioane de vizitatori şi vânzări de 110 milioane de lei, totul într-un interval de 3 zile, atât în magazine cât şi pe pagina web franco.ro. E un week-end pe care l-am pregătit timp de şase luni, eforturile şi investiţiile urmând să se revadă în aceste trei zile", a spus Sîrbu.

În 2013, vânzările Flanco în perioada Black Friday au cumulat 72 milioane de lei, reducerile fiind disponibile numai în magazine.

"În acest an avem reduceri şi pe pagina web. Anticipăm că flanco.ro va avea o pondere de 10% în totalul vânzărilor din intervalul 21-23 nooiembrie", a spus Sârbu.

El a adăugat că startul campaniei de reduceri va avea loc vineri, la ora 06:00, în toate cele 87 de magazine, care vor avea program prelungit între 21 şi 23 noiembrie.

"În toate cele 87 de magazine şi pe flanco.ro vom acorda discounturi care ajung până la 80%, la peste 400.000 de produse în stoc. Totalul reducerilor care vor fi acordate în campania Black Friday depăşeşte 50 milioane de lei. Cea mai mare reducere, de 50.000 de lei, va fi aplicată unui televizor care costă 149.999 lei", a spus Sîrbu.

Şeful Flanco, numit la conducerea companiei în luna februarie, a spus că retailerul aşteaptă Black Friday cu o suprafaţă de depozitare de trei ori mai mare decât în 2013, respectiv 15.000 de metri pătraţi, şi un timp de facturare optimizat în toate magazinele.

"Avem pregătiţi peste 1.100 de consilieri de vânzări şi cu 50% mai multe case de marcat faţă de 2013. De asemenea, prin intermediul celor trei curieri cu care vom colabora, vrem ca produsele să ajungă la clienţi într-un interval de cel mult 72 de ore", a spus reprezentantul companiei.

Flanco Retail operează business-ul fostei companii Flanco International şi este unul dintre cei mai mari retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice, cu 87 de magazine în 52 de oraşe.

Anul trecut, compania a avut vânzări de 137 de milioane de euro.

În primele nouă luni ale acestui an, compania a înregistrat vânzări de 480 de milioane de lei (107,9 milioane euro), în urcare cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, segmentul telecom şi televizoarele cu diagonală mare, dar şi produsele de necesitate (electrocasnicele mari şi mici) fiind motoarele de creştere.

Flanco Retail este controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO