Companii

Flip.ro, care vinde telefoane recondiţionate, a investit într-o şcoală proprie de tehnicieni. Nicolae Trofin, Flip.ro: „O parte din cei şcoliţi rămân în companie“.

Nicolae Trofin, chief sales officer & business partnerships al Flip

Nicolae Trofin, chief sales officer & business partnerships al Flip

Autor: Ramona Cornea, Mirabela Tiron

05.06.2024, 17:40 206

Flip.ro, un start-up local care intermediază vân­zarea şi cumpărarea de telefoane recondiţionate, a inves­tit într-o şcoală proprie de tehnicieni, prin care compania preia studenţi sau elevi care vor să devină tehnicieni, îi şcoleşte, iar ulterior o parte din ei rămân să lucreze ca specialişti în cadrul companiei.

„Pentru că zona aceasta de e­ducaţie suferă, am in­vestit in­clu­siv într-o şcoală proprie de teh­nicieni. Acesta este tot un ele­ment de inovaţie pentru că îi tre­cem prin tot ce înseamnă repa­ra­ţia unui telefon, sudură la micro­scop, dezasamblare şi asamblare a unor componente“, a spus Ni­colae Trofin, chief sales officer & business partnerships al Flip în cadrul summitului ZF ESG 2024.

Platforma atrage anual peste 100.000 de clienţi, iar din 2019 şi până astăzi a salvat peste 350.000 de tele­foane. Sunt peste 10.000 de com­pa­nii care s-au alăturat demersului Flip.ro şi au vândut flo­tele de telefoane către platformă, potrivit lui. „Au şi cum­părat, însă pentru noi, atunci când discutăm cu o companie, cel mai important este ca ei să înceapă să vândă telefoanele respective“, a spus el. Un studiu reali­zat de Flip pe un eşantion de câteva sute de companii arată că 50%-60% telefoanele angajaţilor rămân într-un sertar, ceea ce înseamnă generare de deşeuri.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro