Companii

Florin Rizea, Meda Prod 98: Creşte consumul cu siguranţă după reducerea TVA. Să vedem ce se întâmplă şi la raft cu preţurile

Florin Rizea, Meda Prod 98: Creşte consumul cu...

Autor: Gabriel Razi

07.04.2015, 13:52 1056

Reducerea TVA la produsele alimentare de la 1 iunie va genera creşterea consumului dar impactul asupra preţurilor este dificil de estimat, spune Florin Rizea, şeful producătorului de mezeluri Meda Prod 98 din Bucureşti.

“În mod evident va creşte consumul. Vom vedea ce se va întâmpla şi cu preţurile de la raft în condiţiile în care comercianţii au strategii independente”, spune şeful fabricii de mezeluri Meda Prod 98.

El adaugă însă că măsura generează puţină predictibilitate în condiţiile în care a fost anunţată cu mai puţin de două luni de a intra în vigoare.

“Este prima dată când are loc o reducere de TVA în condiţiile în care până acum am avut o majorare. Lipseşte predictibilitatea în condiţiile în care trebuie modificate toate sistemele informatice. Vor fi sincope în primele zile”, spune Rizea.

Meda Prod 98 este unul dintre cei mai mari 20 de producători de mezeluri de pe piaţa locală, industrie în care concurează cu CrisTim, Aldis sau Caroli Foods.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO