Companii

Florin Segărceanu, 1,5 mil. € în extinderea unei şcoli private

Florin Segărceanu, 1,5 mil. € în extinderea unei şcoli private

Autor: Corina Mirea

05.05.2012, 19:18 1078

Fostul tenisman Florin Segărceanu, care a fondat împreună cu soţia lui şcoala privată din Bucureşti Little London, va investi 1,5 milioane de euro pentru extinderea acesteia, pe fondul creşterii cererilor de înscriere.

La final, întreaga investiţie în proiect va ajunge la 3 mil. euro, moment în care campusul Little London va avea o suprafaţă totală de peste 4.000 de metri pătraţi, aproape dublu faţă de suprafaţă pe care este construită şcoala acum.

Iniţial, suma de 1,5 mililoane de euro va fi investită în extinderea spaţiului destinat claselor suplimentare VII-IX, pentru ca până în septembrie 2014 aceasta să fie direcţionată către ridicarea unui nou etaj al clădirii pentru elevii de liceu.

Dacă în prezent şcoala are o capacitate de 108 locuri, pentru anul şcolar 2012-2013, o nouă clădire cu suprafaţă de 600 de metri pătraţi va fi construită în aşa fel încât să permită înscrierea altor 72 de elevi.

"Pentru anul şcolar 2012 - 2013 am decis extinderea spaţiului prin construirea unei noi clădiri în care să aibă loc orele cu cei de clasa I şi a II- a, permiţând astfel înscrierea altor noi elevi. La începutul anului şcolar viitor vom avea 180 de elevi", spune Diana Segărceanu.

Având în vedere că taxa de şcolarizare este de 6.400 de euro pe an (aproximativ 530 de euro pe lună), cel puţin unu din cei doi părinţi ai unui copil care învaţă la Little London este antreprenor sau ocupă un post de conducere într-o companie privată.

"Aproximativ 90% dintre părinţi sunt absolvenţi de studii superioare", spune Dana Papadima, director educaţional al şcolii.

Cu toate că a întâmpinat dificultăţi financiare în ceea ce priveşte managementul acestei afaceri, Florin Segărceanu recunoaşte că fără credite sau proiecte adiacente nu ar fi putut să facă faţă costurilor investiţiei.

"Am avut nişte ani dificili pentru că sumele pe care trebuia să le investim se măreau constant, dar prin credite şi alte proiecte am reuşit să facem faţă", explică el.

Învaţă să studieze "pe termen lung"

Florin Segărceanu, fostul căpitan al echipei de Cupa Davis, mai deţine afaceri în domeniile imobiliare, textile sau construcţii.

Din punctul de vedere al modului în care şcoala îşi educă elevii, Dana Papadima. directorul educaţional al acesteia, spune că una dintre devizele pe care atât managerii, cât şi cadrele didactice (care au, în medie, vârste cuprinse între 27-30 de ani) le adoptă se referă la îndrumarea copiiilor către formarea studiului individuală pe termen lung.

"Dorim ca toţi copiii acestei şcoli să înveţe ceea ce înseamnă studiul pe termen lung. Vrem ca ei să înveţe toată viaţa", explică Papadima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO