Florin Vasilică, şeful pe tranzacţii EY: Niciodată în ultimii 100 de ani România nu s-a aflat într-o conjunctură mai favorabilă

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 mar 2018 Autor: Cristina Rosca

Pentru România, contextul anului trecut a fost cel mai bun, atât din punct de vedere macroeconomic, cât şi geopo­li­tic, crede Florin Vasilică, partener şi head of transaction ad­visory services în cadrul com­paniei de audit şi consultanţă EY. Acest lucru s-a reflectat şi în piaţa de fuziuni şi achiziţii care a crescut, atât în volum, cât şi ca valoare medie.

„Niciodată în ultimii 100 de ani nu s-a aflat piaţa locală într-o conjunctură mai favorabilă. Ca întotdeauna, există şi puncte de procupare la nivel macroeco­no­mic - venite în principal din sec­torul fiscal, dar şi din relaţia cu Uniu­nea Eu­ro­peană“, spune executivul.

„Există lichidităţi în piaţă, iar acest lucru s-a văzut şi în piaţa de M & A. Mă feresc să dau cifre pentru că multe dintre tranzacţii nu au valoarea publică, iar informaţiile sunt limitate. Este greu să faci comparaţii.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Florin Vasilica
, EY
, tranzactii
, achizitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide