Companii

FM România investeşte 5 milioane de euro într-un nou depozit logistic aproape de autostrada Bucureşti-Piteşti

FM România investeşte 5 milioane de euro într-un nou...

Autor: Bogdan Alecu

16.04.2015, 00:00 1183

FM Logistic România a anunţat că va investi 5 milioane de euro în extinderea platformei logistice din Petreşti, judeţul Dâmboviţa, urmând să construiască a patra celulă de 10.000 mp a depozitului din localitatea dâmboviţeană. În prezent platforma amplasată în apropiere de autostrada A1 Bucureşti-Piteşti are o suprafaţă totală  de 20.000 mp şi poate fi extinsă la o capacitate maximă de 120.000 mp.

FM Logistic a înregistrat o cifră de afaceri de 23,5 mil. euro în ultimul an fiscal ce s-a încheiat la 31 martie 2015 şi are trei platforme logistice pe piaţa locală, în Timiş, Bucureşti şi Dâmboviţa, cu o suprafaţă totală de 55.000 mp alături de două terminale logistice de cross-docking la Cluj şi Bacău. Ca pondere în cifra de afaceri, activitatea de transport intern reprezintă 59%, depozitarea şi activitatea de manipulare 38% din veniturile obţinute, iar cea de co-packing 3%.

Principalii clienţi FM Logistic sunt din retail, precum Cora şi Carrefour, din sectorul alimentar (Nestlé), produse cosmetice (L'Oréal, Yves Rocher etc), farmaceutic (Sanofi, Roche Diagnostics) şi din industria bunurilor de uz casnic şi îngrijire personală şi de uz casnic (Reckitt Benckiser).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO