Un fond de investiţii din Cehia, care controlează casele de pariuri Fortuna, încearcă să-i convingă din nou pe proprietarii misterioşi ai A& D Pharma să le vândă cel mai mare grup pharma din România, cel care deţine farmaciile Sensiblu. Pe masă sunt 300-400 de milioane de euro

12 oct 2017 Autor: Cristina Rosca

Lanţul de farmacii Sensiblu este al doilea cel mai important jucător de pe piaţa de profil cu circa 500 de unităţi la nivel naţional

Penta Investment, care deţine casele de pariuri Fortuna, a intrat într-o discuţie „unu la unu“ cu acţionarii grupului A & D Pharma, cel mai mare jucător de pe piaţa farma din România.

Fondul de investiţii din Cehia Penta Investment a intrat în discuţii pen­tru achiziţia celui mai mare grup de pe piaţa farma din Ro­mânia, A & D Pharma, un busi­­­ness de 1,3 mld. euro cu mai multe com­pa­nii în spate din­tre care cea mai cunoscută este re­ţeaua de far­macii Sensiblu, conform unor surse din piaţă.

Grupul A & D Pharma este controlat de Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Ro­bert şi Michel Eid, fiind liderul pieţei de distri­buţie de medicamente prin compania Medi­plus Exim şi cel de-al doilea jucător din pia­ţa de retail de profil cu reţelele Sensiblu şi Punkt.

Împreună cele două au afaceri de 5,7 mld. lei (1,3 mld. euro) şi un profit brut cu­mulat de 152 mil. lei. Cele două companii raportează afa­cerile separat, însă există şi tranzacţii intra­grup, astfel că este dificil de făcut o estimare a valorii cumulate a businessului.

Cei patru antreprenori care controlează grupul A & D Pharma - alcătuit din mai multe divizii - negociază vânzarea afacerilor din distribuţie şi retail către fondul de investiţii Penta Investment din Cehia, spun sursele din piaţă. Cehii au mai negociat anterior preluarea A & D Pharma acum mai bine de cinci ani, însă atunci deal-ul a picat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
tranzactie
, Cehia
, A & D Pharma
, Penta Investment
, Fortuna
, pariuri
, farmacii
, Sensiblu
, actionari
, fond de investitii
, medicamente
, preluare
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide