Companii

Un fond de investiţii din Cehia, care controlează casele de pariuri Fortuna, încearcă să-i convingă din nou pe proprietarii misterioşi ai A& D Pharma să le vândă cel mai mare grup pharma din România, cel care deţine farmaciile Sensiblu. Pe masă sunt 300-400 de milioane de euro

Un fond de investiţii din Cehia, care controlează...

Autor: Cristina Roşca

12.10.2017, 00:08 3163

Penta Investment, care deţine casele de pariuri Fortuna, a intrat într-o discuţie „unu la unu“ cu acţionarii grupului A & D Pharma, cel mai mare jucător de pe piaţa farma din România.

Fondul de investiţii din Cehia Penta Investment a intrat în discuţii pen­tru achiziţia celui mai mare grup de pe piaţa farma din Ro­mânia, A & D Pharma, un busi­­­ness de 1,3 mld. euro cu mai multe com­pa­nii în spate din­tre care cea mai cunoscută este re­ţeaua de far­macii Sensiblu, conform unor surse din piaţă.

Grupul A & D Pharma este controlat de Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Ro­bert şi Michel Eid, fiind liderul pieţei de distri­buţie de medicamente prin compania Medi­plus Exim şi cel de-al doilea jucător din pia­ţa de retail de profil cu reţelele Sensiblu şi Punkt.

Împreună cele două au afaceri de 5,7 mld. lei (1,3 mld. euro) şi un profit brut cu­mulat de 152 mil. lei. Cele două companii raportează afa­cerile separat, însă există şi tranzacţii intra­grup, astfel că este dificil de făcut o estimare a valorii cumulate a businessului.

Cei patru antreprenori care controlează grupul A & D Pharma - alcătuit din mai multe divizii - negociază vânzarea afacerilor din distribuţie şi retail către fondul de investiţii Penta Investment din Cehia, spun sursele din piaţă. Cehii au mai negociat anterior preluarea A & D Pharma acum mai bine de cinci ani, însă atunci deal-ul a picat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO