Companii

Fondatorii localurilor Cereal Crunch au preluat 70% din laboratorul de croissante Fika18, o afacere de la zero fondată de Armand Sima. „Vom deschide un magazin în Centrul Vechi”

În prezent, există un singur spaţiu Fika18, amplasat în zona Aurel Vlaicu din Bucureşti, care funcţionează ca laborator, de unde sunt livrate croissante către cafenele sau la domiciliul clienţilor.

În prezent, există un singur spaţiu Fika18, amplasat în zona Aurel Vlaicu din Bucureşti, care funcţionează ca laborator, de unde sunt livrate croissante către cafenele sau la domiciliul clienţilor.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.11.2020, 12:02 166

Puteţi urmări aici povestea Fika18, spusă de antreprenorul Armand Sima la emisiunea ZF Afaceri de la zero, în octombrie 2019.

Radu Savopol – fondatorul 5 To Go, Lucian Bădilă şi Andrei Alecu, trei antreprenori care deţin reţeaua de localuri Cereal Crunch, au devenit acţionari majoritari ai Fika18, o afacere pornită de la zero de Armand Sima, sub forma unui laborator de croissante. Cei trei noi acţionari deţin acum 70% din business, restul aparţinându-i în continuare lui Armand Sima.

„În curând vom deschide primul magazin Fika18 în Centrul Vechi, într-o zonă boemă, pe Lipscani 3. Pe viitor, vizăm extinderea businessului şi în sistem de franciză”, spune Radu Savopol, unul dintre acţionari.

În prezent, există un singur spaţiu Fika18, amplasat în zona Aurel Vlaicu din Bucureşti, care funcţionează ca laborator, de unde sunt livrate croissante către cafenele sau la domiciliul clienţilor. Până se va deschide noul magazin Fika18, distribuţia croissantelor va avea loc în locaţiile Cereal Crunch.

„Aveam nevoie de investiţii pentru a ne dezvolta, simţeam că stăm pe loc şi de aceea am decis să căutăm investitori. Iniţial, am ajuns cu croissantele la 5 To Go şi de acolo a început colaborarea. În magazinul din Centrul Vechi investiţia va fi de circa 15.000 de euro şi va fi gata până la finalul anului. Francizele le avem în plan pe termen mediu şi lung şi vrem să ajungem astfel în mai multe oraşe din ţară”, spune Armand Sima, fondatorul Fika18.

Armand Sima şi prietena lui, Cătălina Opriş, au început să se gândească la un business din croissante în urma unei vacanţe pe care au petrecut-o în Barcelona, în 2014. Inspiraţi de croissantele pe care le-au mâncat acolo, au decis să „fure“ secretul producţiei şi au pus ulterior bazele unei afaceri proprii cu acest profil, în Bucureşti, după cum povestea Armand Sima în toamna anului 2019, la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO