Companii

Fondatorul Cargus ramane doar consilier in cadrul companiei

Fondatorul Cargus ramane doar consilier in cadrul companiei

Augustin Plesea spune ca planurile sale de investitii in turism nu sunt blocate

03.12.2008, 16:24 1699

Omul de afaceri Augustin Plesea, care detinea impreuna cu fosta sa sotie, Carmina Dumitrescu, compania de curierat Cargus, a finalizat saptamana trecuta vanzarea afacerii, intr-un context economic nefavorabil tranzactiilor.

"Vanzarea a 100% din partile sociale este un succes in conditiile crizei actuale. Sigur ca, daca mai amanam, puteam sa riscam nefinalizarea vanzarii, dar seriozitatea partilor aflate in discutii de peste doi ani a facut sa se analizeze doar afacerea Cargus, nu influentele internationale", a spus Augustin Plesea, care a renuntat si la functia de director general al companiei, ocupand in prezent pozitia de consilier general.
"Voi avea rolul de a transpune vehiculul Cargus in noile coordonate impuse de proprietarul german DHL", a spus Plesea. Totodata, Carmina Dumitrescu, care era actionar al Cargus impreuna cu Plesea si ocupa si functia de director financiar, va renunta la aceasta pozitie pana la sfarsitul anului.
DHL, ale carui operatiuni in Romania sunt conduse de Gian Sharp, va integra treptat compania Cargus in mai multe etape, cea de anul viitor vizand investitii in tehnologie, in 2010 urmand sa fie mutata partea de curierat intern a DHL la Cargus si viceversa, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.
"Se continua un timp nedefinit folosirea brandului Cargus pe piata si se continua politica de angajari, avand in vedere cresterea volumului cu circa 50%. Vom porni investitiile pentru cresterea calitatii, iar Cargus va beneficia din plin de experienta si forta financiara a DHL", a spus Plesea, care in paralel cu functia de consilier general al Cargus va continua investitiile in sectorul turistic. Potrivit estimarilor din piata, actionarii Cargus au incasat pe companie 50 de milioane de euro, valoare care nu a fost confirmata de cele doua parti.
"Nu sunt blocate planurile din turism. Am demarat investitii la Buftea, Breaza si Brasov, iar hotelurile, restaurantele si centrul SPA, aflate in diverse stadii, inclusiv de proiect, vor avea caracterul de afacere de familie si nu intentionez deocamdata sa le afiliez la un lant international", a mai spus Plesea.
Cargus a incheiat anul trecut cu afaceri de 26 de milioane de euro, potrivit Ministerului Finantelor, in timp ce DHL a rulat pe piata locala 28 de milioane de euro din curierat. Prin achizitia Cargus, DHL este lider incontestabil pe piata de curierat locala, pe care mai activeaza TNT, Fan Courier, Pegasus sau TCE -Curiero.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO