Companii

Fondatorul Regina Maria: Piaţa de abonamente medicale se poate tripla

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Ioana David

12.03.2015, 00:07 514

Medicul Wargha Enayati, fon­datorul operatorului de servicii medicale private Regina Maria, spune că piaţa abonamentelor de sănătate are potenţialul să se tripleze în următorii trei ani, de la un număr de 600.000 de abo­namente în prezent, creştere ce va veni din marile oraşe din ţară, care vor recupera decalajul faţă de Capitală.

„Piaţa de abonamente a început să explodeze după 2000. La început a fost perioada în care companiile s-au obişnuit (cu produsul – n.red.), iar apoi creşterea a fost fantastică. Nu aş fi crezut că se va ajunge la acest nivel. Am avut impresia că se va ajunge la saturaţie, dar nu a fost aşa pentru că abonamentul este un produs palpabil, reprezintă o relaţie directă între furnizor şi pacient“, a spus Enayati într-un interviu acordat ZF. Pe de altă parte şi asigurările de sănătate au început să ia avânt în ultima perioadă, în condiţiile în care companii cu peste 50.000 de angajaţi au trecut la asigurări.  El este acum acţionarul minoritar al companiei cu 20% din acţiuni, restul de titluri fiinde deţinute de fondul de investiţii Advent Inter­naţional. Enayati a fondat compania în 1995 (la acel moment sub numele de Centrul Medical Unirea) şi a vândut din acţiuni în cadrul a două tranzacţii (în 2007 şi 2010).

„În Bucureşti aproape oricine are un abonament, iar piaţa va urma acelaşi pattern în toată ţara“, a mai spus Enayati, care a adăugat că seg­mentul acesta de business se dezvoltă în oraşele în care intră marii operatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO