Companii

Fondul de investiţii Abris Capital, în negocieri finale pentru preluarea Betty Ice

Fondul de investiţii Abris Capital, în negocieri finale...

Autor: Cristina Roşca

12.01.2018, 00:07 2392

Betty Ice este cel mai mare producător român de îngheţată, cu afaceri de 30 mil. euro anul trecut.

Fondul de investiţii Abris Capital se află în negocieri finale pentru preluarea producătorului de îngheţată Betty Ice, potrivit surselor din piaţă. Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice, infirmă informaţiile, iar oficialii Abris Capital afirmă că „sunt speculaţii“.

Anterior însă, Armenean afirma că ia în calcul vânzarea unei părţi din compania pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de două decenii. Negocierile privind vânzarea Betty Ice au început încă de anul trecut.

În cursa pentru preluarea producătorului sucevean de îngheţată s-au înscris mai mulţi investitori strategici şi financiari, însă Abris Capital a rămas la masa negocierilor în runda finală, potrivit surselor ZF.

Betty Ice este al doilea jucător de pe piaţa de 200 mil. euro a îngheţatei, cu o cotă de piaţă de 14-15%, după multinaţionala Unilever.

Abris Capital este unul dintre fondurile de investiţii active în România, care au acum apetit de achiziţii. De altfel, la finalul anului trecut fondul de private equity a anunţat că a atras 500 de milioane de euro de la investitori internaţionali, iar banii vor fi folosiţi pentru investiţii în companii private, în special în România şi Polonia, dar şi în alte regiuni din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO