Tranzacţii

Fondul de investiţii Abris Capital, în negocieri finale pentru preluarea Betty Ice

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 ian 2018 Autor: Cristina Rosca

Betty Ice este cel mai mare producător român de îngheţată, cu afaceri de 30 mil. euro anul trecut.

Fondul de investiţii Abris Capital se află în negocieri finale pentru preluarea producătorului de îngheţată Betty Ice, potrivit surselor din piaţă. Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice, infirmă informaţiile, iar oficialii Abris Capital afirmă că „sunt speculaţii“.

Anterior însă, Armenean afirma că ia în calcul vânzarea unei părţi din compania pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de două decenii. Negocierile privind vânzarea Betty Ice au început încă de anul trecut.

În cursa pentru preluarea producătorului sucevean de îngheţată s-au înscris mai mulţi investitori strategici şi financiari, însă Abris Capital a rămas la masa negocierilor în runda finală, potrivit surselor ZF.

Betty Ice este al doilea jucător de pe piaţa de 200 mil. euro a îngheţatei, cu o cotă de piaţă de 14-15%, după multinaţionala Unilever.

Abris Capital este unul dintre fondurile de investiţii active în România, care au acum apetit de achiziţii. De altfel, la finalul anului trecut fondul de private equity a anunţat că a atras 500 de milioane de euro de la investitori internaţionali, iar banii vor fi folosiţi pentru investiţii în companii private, în special în România şi Polonia, dar şi în alte regiuni din Europa Centrală şi de Est.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Tranzacţii
, Fond de investiţii
, Abris Capital
, Betty Ice
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide