Companii

Fondul de investiţii EMSA Capital pariază pe primul an de profit al Aplast, companie pe care a preluat-o în 2015: „Va mai trece ceva timp până la un exit“

Dumitru Ţurcanu, CFO al Aplast: Deocamdată, ne aflăm într-o perioadă de consolidare a businessului Aplast

Dumitru Ţurcanu, CFO al Aplast: Deocamdată, ne aflăm într-o perioadă de consolidare a businessului Aplast

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.08.2018, 00:07 772

Aplast a fost cumpărată în 2015 de fondul de investiţii cu sediul la Viena. În 2017, Aplast a avut afaceri de 82 mil. lei şi pierderi de 6 mil. lei. EMSA Capital mai deţine în România compania Bravo Europa, care produce ţiglă sub brandul Belprofile.

Producătorul de uşi şi ferestre Aplast, deţinut de fondul de investiţii EMSA Capital, se aşteaptă ca 2018 să fie primul an în care compania va obţine profit, după mai mulţi ani în care a înregistrat pierderi, ca urmare a dificultăţilor financiare acumulate de-a lungul timpului.

În 2017, Aplast a avut afaceri de 82 de milioane de lei (circa 18 milioane de euro) şi pierderi de 6 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Vânzările de tâmplărie PVC în primele şapte luni (din 2018 - n. red.) au fost de aproximativ 9 mil. euro, faţă de 8 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut“, spune Dumitru Ţurcanu, CFO al Aplast.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO