Companii

Fondul de investiţii Enterprise Investors vrea să găsească antreprenori cărora să le cumpere afacerea. „Sperăm să anunţăm măcar o tranzacţie în perioada următoare.“

Şerban Roman

Şerban Roman

Autor: Cristina Roşca

04.02.2019, 00:07 1120
Enterprise Investors, unul dintre cei mai vechi jucători de pe piaţa locală de private equity, se uită să reia achiziţiile în România în perioada următoare, după o pauză de circa trei ani.

Cea mai recentă mutare a companiei a avut loc la finalul lui 2017 şi a fost vorba de o vânzare, mai exact de vânzarea producătorului de mate­riale de construcţii Macon pentru câteva zeci de milioane de euro, conform estimărilor de la acel moment.

Fondul polonez de investiţii Enterprise Investors mai deţine un singur business în România, grupul Noriel, cu activităţi în retailul, producţia şi distribuţia de jucării. „În prezent căutăm în mod activ oportunităţi de tranzacţii prin generarea de proiecte proprii, dar şi analizând propuneri de la consultanţi sau participând la procese de vânzare. Nu avem un buget sau o alocare specifică pentru România, dar sperăm să anunţăm cel puţin o tranzacţie în pe­rioada următoare“, spune Şerban Roman, country director şi vice-president al Enterprise Investors.

Enterprise Investors a lansat cel de-al nouălea fond al fir­mei şi, la fel ca predecesoarele sale, acesta va in­vesti în­tre 20 şi 75 mil. euro în com­pa­niile vizate. Fondul are mandat ca jumătate din bani să meargă către Polonia, iar restul către celelalte state din regiune, inclusiv România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO