Companii

Fondul de investiţii Innova Capital intră pe piaţa de optică medicală de 1 mld. lei prin preluarea magazinelor OPTIblu

Fondul de investiţii Innova Capital intră pe piaţa de...

Autor: Cristina Roşca

15.07.2019, 00:08 849

Tranzacţia dintre Innova Capital şi mai mulţi antreprenori are o valoare de sub 10 mil. euro.

Innova Capital, un fond de investiţii intrat în România la finalul anilor ’90, a preluat 100% din acţiunile Optical Network de la mai mulţi antreprenori.

Compania, cu afaceri de aproape 60 mil. lei (13 mil. euro) anul trecut, este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de optică medicală estimată la circa 1 mld. lei (circa 200 mil. euro).

Vânzătorii în această tranzacţie sunt - indirect - Dragoş Roşca, Walid Abboud şi Roger Akoury, potrivit datelor ZF. Ultimii doi sunt de altfel şi unii dintre fondatorii grupului farma A&D Pharma (farmaciile Sensiblu şi distribuitorul Mediplus), vândut recent către un alt fond de investiţii (Penta Investment).

Tranzacţia de vânzare a Optical Network are o valoare de sub 10 mil. euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

Încheierea tranzacţiei marchează revenirea Innova Capital în poziţia de cumpărător pe o piaţă unde există tot mai mare interes al fondurilor de investiţii pentru achiziţii în România.

Optical Network, care a fost înfiinţată acum circa 14 ani, are peste 50 de magazine fizice sub brandurile OPTIblu şi Klarmann şi două online. Mai mult, se ocupă nu doar de retail ci şi de distribuţia unor branduri importante de rame de ochelari de vedere şi ochelari de soare printre care Dior, MaxMara sau Polaroid. Compania distribuie şi mărcile proprii Ocean, Montini, Oliver, Life.

Pe toate diviziile compania a obţinut în 2018 afaceri de 57,7 mil. lei, plus 16%. Rezultatele sunt însă sub nivelul bugetat, de 70 mil. lei, conform datelor comunicate anterior de oficialii Optical Network.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO