Companii

Fondul de investiţii Innova Capital negociază preluarea magazinelor OPTIblu

Fondul de investiţii Innova Capital negociază preluarea...

Autor: Cristina Roşca

25.10.2018, 00:07 643

Fondul de private equity Innova Ca­pital, prezent pe piaţa locală din 1998, negociază preluarea companiei Optical Network, unul dintre cei mai im­portanţi jucători de pe piaţa de op­tică medicală, spun sursele ZF. Vân­ză­torii sunt, conform datelor ZF, antreprenorii care au fondat şi grupul A & D Pharma, respec­tiv Walid Abboud, Roger Akoury şi Michel Eid.

Firma Optical Network a fost scoasă la vânzare încă din 2017, Ziarul Financiar a scris an­te­rior despre discuţiile din jurul aces­tei companii.

Elementul de noutate este reve­ni­rea Innova Capital în poziţia de cum­părător pe o piaţă unde există tot mai mare interes al fondurilor de inves­tiţii pentru achiziţii în România.

Cele mai recente mutări al fondu­lui Innova Capital au fost vânzări, mai exact şi-a redus în 2017 participaţia în Energobit după ce fondatorii au răs­cum­părat o parte din business printr-o ma­jorare de capital. Fondul de inves­ti­ţii a vândut La Fântâna, producătorul de apă în sistem de watercooler, către Oresa Ventures şi antreprenorul Cristian Amza (în primăvara lui 2016). Printre pri­me­le investiţii ale fondului în Româ­nia se numără Orange România (Mobil­rom atunci), participaţie vândută în 2005.

Optical Network, compania care deţine reţelele de magazine de optică OPTIblu şi Klarmann, alături de o divizie de distribuţie, a obţinut în S1 2018 afaceri de 32 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO