Companii

Fondul de investiţii Morphosis a intrat în acţionariatul companiei Clinicile Dentare Dr. Leahu

Fondul de investiţii Morphosis a intrat în...

Autor: Roxana Rosu

18.11.2020, 00:00 263

Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici şi mijlocii româneşti, a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni în clinicile dentare Dr. Leahu, infuzia de capital urmând să susţină extinderea reţelei în mai multe oraşe din România. Cele două entităţi şi-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unităţi medicale.

Această achiziţie marchează a treia tranzacţie pentru Morphosis Capital, care investeşte între 5 şi 10 mil. euro pe tranzacţie în companii mici şi mijlocii româneşti cu potenţial de creştere şi expansiune la nivel internaţional.

Tranzacţia a fost facilitată de PwC şi firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu, şi Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar şi fiscal în cadrul tranzacţiei. „Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică”, a declarat Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

În 2019, Clinicile Dentare Dr. Leahu au înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, o creştere de 69% faţă de anul 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO