Companii

Fondul Globalworth, controlat de Ioannis Papalekas, a atras 53,6 mil. euro pe bursa de la Londra

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Vlad Popescu

26.07.2013, 09:00 963

Fondul Globalworth Real Estate Investments, înfiinţat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România, a atras 53,6 mil. euro prin listarea pe piaţa AIM a bursei de la Londra, fonduri care vor fi investite în principal pe piaţa românească. Globalworth a emis 10,7 milioane de acţiuni comune la un preţ de 5 euro pe acţiune şi se va tranzacţiona pe piaţa AIM a bursei de la Londra sub simbolul GWI, se arată într-un comunicat transmis joi de fondul de investiţii imobiliare.

Fondatorul Glowalworth a investit 15 mil. euro la oferta publică iniţială, precizează compania. Fondul vizează investiţii în România, Europa de Sud-Est şi Europa Centrală şi de Est, se arată în comunicat.  Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care deţine pe piaţa din România, printre altele, fostul centru comercial City Mall şi turnurile de birouri Cathedral Plaza şi Tower Center, a înfiinţat în luna februarie a acestui an firma Globalworth Real Estate Investments, cu intenţia de a o lista pe piaţa AIM şi de a derula investiţii în principal pe piaţa românească.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO