Companii

Fondul de investiţii Bancroft a vândut transportatorul Dumagas, deal ce marchează exit-ul din România. Vânzarea are loc la 13 ani de la intrarea în acţionariatul companiei din Dolj, cu afaceri de 37 mil. euro anul trecut

Fondul de investiţii Bancroft a vândut transportatorul...

Autor: Cristina Roşca

24.02.2023, 00:07 2239

Fondul de investiţii Bancroft, o prezenţă discretă pe piaţa locală, a vândut transportatorul local Dumagas, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de profil, către compania Omnia Capital. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Banii pentru acest deal au venit de la fondatorii Omnia Capital – Matei Ladea şi Bogdan Georgescu –, dar şi de la alţi investitori. Conform celor mai recente informaţii ale ZF, Omnia Capital este o firmă activă pe piaţa de M&A, dar care nu are statut de fond de private equity.

Planurile cumpărătorului nu se opresc aici, fiind vizate noi achiziţii şi investiţii în valoare de zeci de milioane de euro în următorii ani, scopul fiind construirea unui grup cu afaceri de 100 mil. euro în domeniul transportului.

Spre comparaţie, în 2022 businessul Dumagas a fost de 37 mil. euro. După vânzarea Dumagas către Omnia Capital, Bancroft nu mai are niciun business în România.

Conform datelor ZF, fondul voia să facă exit de la Dumagas de ceva vreme. Mai mult, pentru Bancroft, vânzarea s-a realizat în pierdere, spun sursele din piaţă. Asta înseamnă că vânzătorul a pariat mai mulţi bani decât a câştigat din acest business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO