Companii

Fondul de investiţii Morphosis Capital bifează prima investiţie din sectorul medical prin preluarea pachetului majoritar la Medima Health, lanţ de clinici medicale specializat în imagistică şi radiologie. Vlad Ardeleanu, cel care a fost responsabil de extinderea Superbet în România, a preluat un pachet de acţiuni şi va deveni CEO

Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital

Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital

Autor: Cristina Bellu

08.09.2020, 10:56 516

Morphosis Capital, un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris în IMM-uri româneşti, anunţă preluarea pachetului majoritar la Medima Health SA, un lanţ de clinici medicale din Bucureşti specializat în imagistică şi radiologie, care îi are drept co-acţionari pe Vlad Ardeleanu, cel care a condus timp ce cinci ani operaţiunile companiei de pariuri Superbet România, şi pe Gheorghe Iana, reputat radiolog român.

Astfel, Medima Health devine prima investiţie din sectorul medical în portofoliul Morphosis Capital şi prima companie în care fondul deţine o participaţie majoritară.

„Avem obiective ambiţioase de a transforma Medima Health într-un hub regional pentru consultaţie «second opinion» în această nişă a radiologiei. Sunt încrezător că mulţi pacienţi din România şi din regiune vor beneficia de acest parteneriat unic dintre un radiolog de renume, un CEO experimentat şi un fond de private equity”, spune Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital.

Medima Health este un centru specializat în imagistică complexă prin scanare RMN şi CT, diagnostic oncologic şi teleradiologie. Compania operează în prezent două clinici în Bucureşti şi are o echipă formată din nouă medici, condusă de Gheorghe Iana, Preşedintele Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională, Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală SUUB şi Spitalul Colţea.

„Consider că acest parteneriat cu Morphosis Capital deschide calea unei creşteri a calităţii seviciilor prestate şi permite o extindere a gamei de servicii în pas cu progresul tehnologic avansat din Europa”, explică Gheorghe Iana, co-acţionar şi Director Medical, Medima Health.

Noul parteneriat va fi condus de către experimentatul manager Vlad Ardeleanu, care de-a lungul carierei sale a ocupat funcţia de director general adjunct al lanţului de retail Artima, cea de director operaţional al Carrefour România, precum şi pe cea de director general al Superbet, companie pe care a transformat-o dintr-o afacere de familie cu prezenţă locală într-o corporaţie internaţională orientată către tehnologie.

Vlad Ardeleanu este, de asemenea, acţionar în cadrul Medima Health, iar în calitate de director general va fi responsabil cu extinderea şi construirea recunoaşterii brandului Medina Health atât în România cât şi la nivel internaţional.

„Medima a dezvoltat un model de afaceri unic, care combină expertiza medicală excepţională cu echipamente şi infrastructură pentru imagistică de ultimă generaţie. Operaţiunile noastre au o credibilitate de piaţă extraordinară prin inovaţii şi expertiză medicală de vârf. Sunt încântat să mă alătur echipei Medima şi să conduc dezvoltarea companiei în viitor” adaugă Vlad Ardeleanu, co-acţionar şi CEO, Medima Health.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO