Companii

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a trimis către bănci 20.139 de solicitări de finanţare primite prin programul IMM Invest

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri...

Autor: Roxana Rosu

04.05.2020, 12:29 399

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a prelucrat toate cererile de înscriere în programul IMM Invest primite până pe 3 mai şi a transmis 20.139 de solicitări de finanţare către cele 22 de bănci partenere.

În total, Fondul de Garantare a analizat 47.896 de cereri primite de la 37.089 de IMM-uri înregistrate în aplicatia www.imminvest.ro. În final,  20.139 de solicitari au fost transmise catre bănci pentru a fi analizate în vederea obtinerii acordului de finanţare.

“Proiectele finantate prin cea mai amplă şi complexă schemă de creditare, garantare şi ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, fie din fonduri Guvernamentale sau Europene, va genera un efect semnificativ in economie prin infuzia imediata de lichiditate in ecosistemul de afaceri si foarte important, va consolida relatia de parteneriat intre antreprenori - FNGCIMM si finantatori, iar creditarea garantata va devini, speram, o modalitate fireasca de dezvoltare a companiilor in mediul de afaceri romanesc.”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Din cele 53.190 de cereri introduse in aplicatie de la demararea programului, au fost analizate un numar de 47.896 cereri (reprezentand 90% din total cereri), un numar de 20.139 de solicitari au fost transmise la banca (43,56%), pentru un numar de  aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificari, iar un numar de 49 de solicitari au fost respinse, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Un număr de 4.519 de cereri (8,7%) urmează sa fie luate in analiză.

Aplicaţia programului IMM INVEST va rămâne deschisă până 31 decembrie, avand un plafon alocat de 15 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO