Companii

Fondul Value4Capital se pregăteşte să iasă de la MedLife

Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife. Fotograf: Silviu Matei

Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Ioana David

06.02.2015, 00:07 809

Fondul de investiţii Value4Capital (V4C), care a intrat în acţionariatul operatorului de servicii medicale private MedLife în 2009 în urma unei tranzacţii de 20 mil. euro, se pregăteşte de vânzarea pachetului de 36% din acţiuni pe care îl deţine.

„Există posibilitatea ca Value4Capital să-şi vândă acţiunile în perioada următoare“, a spus Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife.

Fondul a anunţat familia Marcu că ar putea face acest pas, dar nu a fost lansat niciun teaser (un document care anun­ţă intenţia de a vinde şi în care se face o prezentare succintă a afacerii) încă în piaţă.  Re­pre­zentanţii V4C (care în trecut a func­ţionat sub numele de SGAM - So­cie­te Generale Asset Management şi care acum este deţinut de cei trei parteneri Bill Watson, Piotr Misztal, Jacek Po­gonowski) nu au dorit să comenteze pe marginea intenţiei de a face acest pas.

MedLife este cel mai mare operator de pe piaţă privată de servicii medicale, care operează o reţea formată în principal din 6 spitale şi 29 de clinici şi care în 2014 a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 80 mil. euro şi un nivel al EBITDA de 12 mil. euro.

MedLife este controlată de familia Marcu, antreprenorii care au fondat acest business în 1996. Din acţionariatul Med­Life mai face parte Inter­national Finance Corpo­ra­tion (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

„Pentru moment, în cadrul IFC nu s-a luat o decizie cu privire la participaţia din MedLife“, a spus Ana Maria Mihăescu, regional manager EU8 şi Moldova.

Familia Marcu nu are în vedere să vândă din pachetul de 51% pe care îl deţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO