Companii

Fondurile au investit peste 130 mil. euro în noi achiziţii

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România. Foto: Octav Ganea

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România. Foto: Octav Ganea

Autor: Ioana David

05.09.2014, 00:07 735

Fondurile de investiţii au investit peste 130 mil. euro în noi achiziţii de la începutul anului, aproape dublu faţă de nivelul din întregul an 2013,  iar până în decembrie se aşteaptă să finalizeze cel puţin o nouă achiziţie.

„Noi la Oresa am intensificat activitatea de căutare a oportunitătilor de investiţii şi avem câteva tranzacţii pe care lucrăm. Ambiţia noastră este să mai aducem cel puţin o investiţie nouă în portofoliu. În acelaşi timp, ajutăm companiile din portofoliu să accelereze creşterea prin fuziuni şi achiziţii aşa cum am făcut la Fabryo care a fuzionat cu Atlas sau în cazul Somaco, unde am achiziţionat businessul Europrefa­bri­cate“, spune Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România.

Alte fonduri de investiţii care au mai realizat achiziţii anul acesta sunt Axxess Capital (Star Storage şi Nex­te­bank), HIG Capital şi AnaCap (portofoliu de neperformante la Volks­bank), Oresa (două fabrici), Abris Ca­pital (care a cumpărat Urgent Curier), Re­source Partners (care a preluat World Class) sau ADM Capital (care a achi­ziţionat Ceramica Iaşi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO