Companii

Fondurile de investiţii dau târcoale retailerului de optică Lensa, însă fondatorii se uită şi către Bursă pentru dezvoltare. Cine sunt fondatorii Lensa

În ceea ce priveşte reţeaua de magazine de optică, aceasta s-a dezvoltat accelerat în ultima perioadă, zece dintre cele 26 de unităţi offline fiind deschise doar în 2022, mai exact în primul semestru.

În ceea ce priveşte reţeaua de magazine de optică, aceasta s-a dezvoltat accelerat în ultima perioadă, zece dintre cele 26 de unităţi offline fiind deschise doar în 2022, mai exact în primul semestru.

Autor: Cristina Roşca

30.08.2022, 10:00 1474

♦ Retailerul are 26 de magazine şi afaceri de 58 mil. lei în S1/2022, plus 68% ♦ Lanţul de magazine de optică e deţinut, în mod egal, de Daniel Crăciun şi de Florin Niţă, conform datelor de pe platforma de analiză confidas.ro ♦ Businessul a pornit în 2013 în online, iar apoi s-a dezvoltat în offline ♦ Piaţa de optică este una de interes pentru fondurile de investiţii, în 2019, Innova preluând primii doi jucători ca business la momentul acela - OPTIblu şi Optiplaza.

Fondurile de investiţii sunt interesate să preia - parţial sau total - retailerul de optică Lensa, unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil, dar fondatorii se uită şi către Bursă pentru dezvoltare, analizând o emisiune de obligaţiuni, spun sursele din piaţă. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Lensa nu au răspuns solicitării ZF pe acest subiect.

Din datele ZF, sunt mai multe fonduri de investiţi care dau târcoale afacerii româneşti înfiinţate acum un deceniu de către antreprenorii Daniel Crăciun şi Florin Niţă. Cei doi, deţin în continuare businessul în mod egal, conform datelor de pe platforma de analiză confidas.ro.

Totuşi, antreprenorii au refuzat deja unele propuneri de preluare, afirmând că Bursa poate fi o opţiune pentru finanţarea dezvoltării. Fondatorii Lensa se uită la piaţa de capital de mai multe luni, însă momentan nu există paşi făcuţi în această direcţie, mai spun sursele din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO