Companii

Ford a asamblat la Craiova primele prototipuri B-Max realizate în România

Ford a asamblat la Craiova primele prototipuri B-Max realizate în România

Autor: Gabriel Botezatu

12.06.2011, 23:33 1137

Ford a început la uzina de la Craiova producţia primelorprototipuri B-Max (foto) realizate în România, urmând ca pe durataverii să asambleze peste 70 de astfel de maşini, au declarat pentruMEDIAFAX surse apropiate constructorului auto. Kit-urile deasamblare a prototipului B-Max provin de la uzinele Ford dinGermania, unde au fost produse modelele de prezentare a modeluluila Salonul Auto de la Geneva.

Prototipurile la care lucrează angajaţii Ford Craiova vor fitestate în următoarele luni în Belgia, la centrul Ford de încercăridin Lommel, precum şi în ţări cu forme de climă extremă. Deasemenea, maşinile de test vor putea fi văzute în acestă vară şi peşoselele din România. După finalizarea etapelor de încercări,maşinile vor fi distruse în întregime. Testele cu prototipurilenoului model sunt premergătoare începerii producţiei de serie aautomobilului, programată pentru prima parte a anului viitor.

B-Max este un monovolum de clasă mică, model al cărui concept afost prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva. B-Max vafi construit exclusiv în România. Uzina Ford de la Craiova a produsîn primele patru luni ale acestui an aproape 3.000 de unităţi dinmodelul de autoutilitară uşoară Transit Connect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO