Companii

Ford Craiova devine cea de-a treia uzină a americanilor din Europa care va produce autovehicule electrice

Ford Craiova devine cea de-a treia uzină a americanilor...

Autor: Bogdan Alecu

28.04.2021, 19:30 124

♦ Ford Europa va investi încă 300 mil. dolari la Craiova pentru a produce din 2023 un vehicul comercial uşor, care va avea şi o versiune electrică din 2024 ♦ Americanii insistă că au nevoie de infrastructură.

Ford România va produce la Craiova primul auto­mo­bil electric de pe piaţa locală începând cu anul 2024, iar piaţa locală devine astfel cea de-a treia ţară unde ame­ricanii vor produce autovehicule electrice după Köln, Germania şi Kocaeli a Ford Otosan din Turcia.

Ford a confirmat astăzi că va investi 300 mil. dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România.

„Uzina Ford Craiova este recu­noscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă partene­riatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova,“ a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO