Companii

Ford livrează de la Craiova către India motoare pentru modelul Ecosport

Ford livrează de la Craiova către India motoare pentru...

Autor: Bogdan Alecu

03.11.2015, 00:07 1378

Uzina de motoare a Ford de la Craiova a demarat exporturile de motoare Ecoboost de 1,0 litri, în versiunile de putere de 125 CP şi 140 CP către uzina constructorului american din Chennai, India, unde este produs SUV-ul de clasă mică Ecosport.

Potrivit liderului sindical al uzinei din România, maşina ar urma să fie produsă în România din anul 2017, atunci când modelul va fi lansat în versiunea facelift.

„Nu putem acum răspunde oficial dacă Ecosport va fi sau nu produs în România. Maşina pe care o vindem acum este produsă în India. Noi exportăm din România motoa­rele Ecoboost pentru aceste maşini în India, după care importăm maşinile“, a spus Valerio Brenciaglia, directorul general al Ford România şi membru în consiliul de admi­nistraţie al uzinei de la Craiova.

Americanii vor să ajungă cu Ecosport în top trei cele mai bine vândute SUV-uri de clasă mică, unde va concura cu Renault Captur, Opel Mokka şi Dacia Duster.

Un loc pe podium ar determina automat vânzări anuale de peste 150.000 de unităţi, care ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru uzina din Craiova după 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO