La Craiova Ford Otosan România a derulat în 2023 şi 2024 una dintre cele mai ample campanii de recrutare: 1.300 de noi salariaţi au venit în uzina auto pentru a creşte capacitatea de producţie de la 250.000 la 272.000 de maşini anual şi pentru a livra primele trei autovehicule electrice asamblate local.
Marina Babara, director de resurse umane, Ford Otosan România, explică faptul că cele mai mari provocări când a venit vorba de recrutări au fost când au atras specialişti în zonele nonproducţie (ex. dept. IT, financiar, cumpărări etc.).
„În aceste domenii există o lipsă acută de specialişti pe piaţa forţei de muncă, aşa că în ultimul timp politica noastră de recrutare a fost regândită. Avem o colaborare foarte fructuoasă cu Universitatea din Craiova, avem proiecte comune, oferim programe de internship studenţilor de la aproape toate facultăţile. Atunci când studenţii sunt în uzină, specialiştii noştri le oferă toate informaţiile de care au nevoie, încercăm să îi integrăm astfel încât să înţeleagă politicile şi procedurile noastre, mediul nostru de lucru, aşa că mulţi dintre ei se întorc să lucreze cu noi după ce termină facultatea/masterul“, a explicat Marina Babara.
Atragerea specialiştilor în domeniile nonproducţie, cum ar fi IT sau finanţe, necesită strategii bine gândite, având în vedere lipsa acută de specialişti de pe piaţă.
„Ford Otosan colaborează strâns cu Universitatea din Craiova pentru a facilita integrarea studenţilor prin programe de internship. Această strategie nu doar că dezvoltă o relaţie benefică cu tinerii specialişti, dar şi contribuie la crearea unei reţele de talente pregătite să se alăture companiei după finalizarea studiilor“, a spus Marina Babara.