Companii

Formens, cu o fabrică la Botoşani unde lucrează 1.000 de oameni: Avem o unitate de producţie proprie în Ucraina cu 700 de angajaţi şi avem şi mai mulţi subcontractori. Toate sunt închise acum, suntem afectaţi direct

Formens, cu o fabrică la Botoşani unde lucrează 1.000...

Autor: Cristina Roşca

01.03.2022, 11:35 795

Producătorul de costume şi de alte articole de îmbrăcăminte Formens, ce deţine o fabrică în Botoşani, are o unitate de producţie şi în Ucraina, aproape de o zonă de conflict. Totodată, în ţara de la nord de România, Formens are şi o serie de subcontractori. Activitatea tuturor este sistată din cauza războiului.

„Fabrica proprie e închisă temporar. O să încercăm să deschidem o linie de producţie de pantaloni, dar trebuie să vedem dacă se va putea. Avem 700 de oameni în această fabrică”, spun reprezentanţii companiei.

Ei adaugă că deşi fabrica e închisă, compania asigură salarii oamenilor care până acum au rămas în ţară dat fiind că nu există un conflict în oraşul lor, ci la o distanţă de 40 de kilometri.

„Situaţia ne afectează în mod direct, nu mai putem face nicio planificare. Fabricile din România şi Ucraia (Berdychiv) sunt singurele proprii, în rest lucrăm cu parteneri. Acum căutăm fabrici colaboatoare în Turcia”, adaugă oficialii Formens.

Compania este unul dintre cei mai mari producători de îmbrăcăminte din România, cu afaceri de 225 mil. lei în 2020, ultimul an pentru care există date. Businessul a scăzut cu 32% în pandemie, iar profitul s-a redus la jumătate, la 11,2 mil. lei.

Compania este deţinută de o firmă din Franţa – ICGL, în spatele căreia se află, conform celor mai recente date ZF, antreprenorul francez Losson Gerard Justin Joseph.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO