Companii

Fosta şefă de la ARDAF îşi face şcolă de stewardese la Cluj cu bani de la Uniunea Europeană

Fosta şefă de la ARDAF îşi face şcolă de stewardese...

Autor: Laurentiu Cotu

06.05.2014, 17:20 2304

Compania RSC Consulting, deţinută de Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF, a câştigat un proiect european în valoare de 5,3 mil. lei (aproape 1,2 mil. euro) pentru realizarea la Cluj-Napoca a unei şcoli private de formare profesională în ocupaţia de însoţitor de bord. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 18 luni şi va oferi posibilitatea pentru 500 de tinere din ţară să urmeze, gratuit, cursuri de calificare ca însoţitoare de bord.

’’Am scris proiectul încă din vara anului trecut, însă a fost pus pe lista de rezervă, însă în prezent am semnat contractul de finanţare. Este singurul proiect de acest fel din ţară, iar banii provin din fonduri europene, din ciclul 2007-2013, astfel că până la finalul anului 2015 trebuie finalizat’’, a declarat pentru ZF Transilvania Steluţa Racolţa, general manager RSC Consulting.

Cele 500 de cursante vor fi recrutate şi selectate din localităţile de pe întreg teritoriul ţării şi vor fi instruite la Cluj-Napoca. În acest sens, compania RSC Consulting va organiza sesiuni de recrutare în opt dintre marile oraşe din ţară, iar tinerele selectate vor avea posibilitatea dezvoltării unei cariere în domeniul aviaţiei civile, putând astfel profesa în orice stat membru UE, cât şi în Orientul Mijlociu.

’’Ne aşteptăm ca foarte multe tinere din ţară să participe la recrutări. Căutăm în special tinere cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, absolvente de liceu sau studii superioare, cu aspect fizic plăcut, bune cunoascătoare a limbii engleze’’, a afirmat Steluţa Racolţa. Iniţiatoarea proiectului a mai spus că pentru persoanele venite din afara Clujului se va asigura cazare şi masă gratuită.

La începutul acestui an, RSC Consulting, reprezentant în România al companiei internaţionale MECCTI Ldt., specializată în recrutare de personal pentru companiile de aviaţie din ţările din Orientul Mijlociu, a organizat un eveniment la Cluj-Napoca în cadrul căruia au fost angajate 22 de însoţitoare de bord pentru operatorul aerian low-cost FLYNAS (fostă NAS AIR), din Arabia Saudită. De asemenea, în urma sesiunii de recrutare de anul trecut, din luna iunie, compania FLYNAS a mai angajat încă 23 de tinere din România. Salariul unei însoţitoare de bord care lucrează pentru o companie din România începe de la 600-700 de euro, în timp ce în străinătate se poate ajunge şi la 3.000 de euro.

Compania RSC Consulting a fost înfiinţată în anul 2007, în Cluj-Napoca, ca furnizor de programe de formare profesională, de către Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF. Compania RSC Consulting a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproape 530.000 de lei (120.000 de euro) şi un număr mediu de 16 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO