Companii

Foştii şefi de la Anchor Grup investesc 0,3 mil. euro în două restaurante

Foştii şefi de la Anchor Grup investesc 0,3 mil. euro în două restaurante

Autor: Cristina Roşca

19.08.2011, 00:00 1098

Tunc şi Ali Capa, fostul preşedinte, respectiv director de investiţii ai companiei Anchor Grup, proprietarul primelor malluri din Capitală (Bucureşti Mall şi Plaza România), investesc circa 300.000 de euro în deschiderea a două restaurante Wienerwald în Capitală, potrivit calculelor ZF.

"În România este loc pentru deschiderea de noi restaurante, pentru că românii merg în continuare la restaurant, aşa cum au făcut-o întotdeauna", spune Ali Capa. După ce a investit circa 150.000 de euro în restaurantul deschis în luna aprilie în zona Vitan din Capitală, Capa spune că în următoarele una-două luni va mai deschide alte două restaurante Wienerwald în Capitală, unu în zona Floreasca şi unu într-un centru comercial, al cărui nume nu îl dezvăluie pentru că încă nu a fost semnat contractul.

El mai spune că în ultimii ani s-a schimbat comportamentul de consum, oamenii fiind mai reticenţi în a cheltui. Totuşi, criza financiară nu i-a făcut pe români să nu mai iasă în oraş, ci i-a făcut să vâneze promoţiile, potrivit lui Ali Capa. El explică faptul că numărul clienţilor nu s-a schimbat, ci valoarea bonului mediu, care este de fapt şi problema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO