• Leu / EUR4.6650
  • Leu / GBP5.2540
  • Leu / USD4.0855
Companii

FP cere bonusuri pentru administratorii Nuclearelectrica, în funcţie de performanţa acţiunilor

Secțiune susținută de Medlife Logo
FP cere bonusuri pentru administratorii Nuclearelectrica,  în funcţie de performanţa acţiunilor

Autor: Ioana Tudor

14 iul 2014 657

Fondul Proprietatea (FP) propune acţio­narilor Nuclearelectrica (SNN) acor­darea unei remuneraţii supli­men­tare membrilor consiliului de adminis­tra­ţie al companiei, sumă care să va­rieze în funcţie de performaţa acţiunilor societăţii.

Acţiunile Nuclearelectrica au scă­zut cu 27% în acest an, iar de la listare, în noiembrie 2013, acţiunile s-au corectat cu aproape 30%.

Propunerea fondului a fost inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţio­narilor (AGA) a Nuclear­elec­trica, programată pentru data de 31 iulie, potrivit unei informări publicate pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Nuclearelectrica a fost listată pe bursă în luna noiembrie 2013 în urma unei oferte publice iniţiale prin care compania a vândut 10% din acţiunile proprii pentru circa 63 mil. euro. Ac­ţiu­nile operatorului centralei nucleare de la Cernavodă, singura de acest fel din Ro­mânia, au scăzut cu circa 27% de la înce­putul anului, la 8,19 lei/uni­tate. În ulti­mele două săptămâni de tran­zac­ţio­nare, titlurile Nuclear­elec­trica au avut însă un avans de 1,5%. Com­pania are o capitalizare bursieră de 2,3 mld. lei.

 

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea deţine 9,73% (peste 27,4 milioane de acţiuni) din capi­talul social al companiei. Acţio­narul majoritar al Nuclearelectrica este statul român, prin Ministerul Eco­nomiei, cu o participaţie de 81,2%.

Din consiliul de administraţie al Nuclearelectrica fac parte Alexandru Săndulescu (preşedinte), fost director general în cadrul direcţiei pentru energie din Ministerul Economiei. Săn­dulescu a fost, de asemenea, membru în structurile de conducere neexecutivă a mai multor companii din sectorul energetic, precum Electrica şi Trans­elec­trica, şi membru în consiliile de lis­tare ale Transgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Petrom.

Din consiliul de administraţie al Nuclearelectrica fac parte şi Alexandru Alexe (vicepreşedinte), şef adjunct în Oficiul Participaţiilor Statului şi Pri­va­tizării în Industrie (OPSPI), Daniela Lulache, care ocupă şi funcţia de direc­tor general al companiei, Ionel Bucur (director CNE Cernavodă), Sebastian Tcaciuc, Carmen Radu (director eco­no­mic la Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF) şi Dan Popescu, secre­tar general la Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive din Minis­terul Economiei.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6650
Diferență: 0,0236
Ieri: 4.6639
Azi: 4.0855
Diferență: -0,7868
Ieri: 4.1179
Azi: 5.2540
Diferență: -0,4208
Ieri: 5.2762
Azi: 4.0980
Diferență: 0,3035
Ieri: 4.0856