Companii

Francezii de la Atout Capital, companie de consultanţă financiară specializată în fuziuni şi achiziţii pentru IMM-uri, intră pe piaţa locală. „Societăţile româneşti prezintă atuuri importante pentru a creşte şi a deveni referinţe pe plan european şi internaţional”

Andreea Saia, responsabilă pentru dezvoltarea Atout Capital în România

Andreea Saia, responsabilă pentru dezvoltarea Atout Capital în România

Autor: Cristina Bellu

31.01.2022, 10:51 1174

Atout Capital, companie independentă de consultanţă financiară, cu sediul în Paris, specializată în fuziuni şi achiziţii pentru întreprinderi mici şi mijlocii de peste 20 de ani, intră pe piaţa din România.

Compania face parte din Globalscope, a 7-a reţea internaţională de firme de consultanţă specializate în fuziuni şi achiziţii (M&A) din sectorul IMM-urilor şi principalul jucător în Europa de Est, conform Thomson Reuters Small-Cap Financial Advisory Review, şi semnează peste 200 de tranzacţii în valoare totală de peste 1,6 miliarde de euro.

„Atout Capital crede cu convingere în potenţialul întreprinderilor româneşti şi în rolul pe care acestea îl pot juca pe pieţele externe”, spune Mélanie Bonanno, Managing Partner Atout Capital.

Ţinând cont de trendul pozitiv al pieţei de M&A din România şi Europa şi al potenţialului pieţei autohtone pentru IMM-uri, care se ridică la 2,7 miliarde de euro, cu o valoare medie a tranzacţiilor de 2,5 milioane de euro, oficialii companiei menţionează că au planuri ambiţioase în ceea ce priveşte semnarea tranzacţiilor.

„Societăţile româneşti prezintă atuuri importante pentru a creşte şi a deveni referinţe pe plan european şi internaţional, UiPath este doar un exemplu de ceea ce România poate oferi. Opţiunea de a se dezvolta prin fuziuni, cesiuni sau capital străin, care este o strategie recurentă a companiilor din Europa de Vest, ar putea oferi firmelor româneşti posibilitatea de a deveni actori inconturnabili”, adaugă Andreea Saia, responsabilă pentru dezvoltarea companiei în România.

În prezent, Atout Capital este advisor M&A pentru câteva companii româneşti din domeniul tehnologiei.

65% din totalul tranzacţiilor încheiate de Atout Capital se referă la companii din tehnologie, transport, industrie şi logistică, iar 55% dintre operaţiuni sunt tranzacţii de tip fuziuni şi achiziţii.

Anul trecut, Atout Capital a finalizat peste 20 de tranzacţii, majoritatea fuziuni şi achiziţii în sectorul industrial, servicii, blockchain şi medical.

Anul acesta a început cu o primă tranzacţie finalizată cu success, obţinerea unei runde de capital de 17 milioane euro pe bursa Euronext Growth pentru o companie franceză din domeniul tehnologiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO