Companii

Francezii de la BNP Paribas caută cumpărători pentru operaţiunile Cetelem din regiune. Banca Transilvania şi grupul Altex sunt interesate de operaţiunile din România ale Cetelem

Francezii de la BNP Paribas caută cumpărători pentru...

Autor: Cristina Roşca

20.04.2022, 00:07 4291

Francezii de la BNP Paribas sunt interesaţi să vândă operaţiunile Cetelem din regiune, spun sursele din piaţă. Ei ar vrea să vândă întregul pachet către un singur cumpărător, însă există situaţii în care interesul este pentru o singură ţară. Acesta este şi cazul României.

De afacerile locale ale Cetelem sunt interesate Banca Transilvania şi grupul Altex, mai spun sursele. Este vorba însă de un proces incipient, în care toate părţile analizează situaţia. Această intenţie de vânzare din partea francezilor de la BNP Paribas vine în contextul în care pe piaţa de credite de consum - acolo unde acţionează Cetelem - există deja mişcări interesante de restrângere de activitate. Un exemplu în acest sens este BRD Finance, despre care ZF a scris încă de la începutul anului că ar urma să se desfiinţeze. Şi activitatea Unicredit Consumer Finance stagnează.

În ceea ce priveşte Cetelem România, prin intermediul BNP Paribas Personal Finance S.A. Paris, francezii aveau în 2020 în România active în valoare de 1,9 mld. lei, plus 0,34%, potrivit BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO