Companii

Francezii de la ENGIE devin primii cumpărători de gaz nou românesc din Marea Neagră într-un moment critic al pieţei

Francezii de la ENGIE devin primii cumpărători de gaz...

Autor: Roxana Petrescu

31.08.2021, 17:45 329

♦ Jumătate din gazele care vor ieşi la suprafaţă din proiectul de mică adâncime din Marea Neagră derulat de americanii de la Black Sea Oil and Gas (BSOG) vor fi achiziţionate de francezii de la ENGIE, grup care la nivel local este cel mai mare distribuitor de gaze ♦ Primele melocule noi ajung la ţărm anul acesta, iar momentul este cheie în contextul în care piaţa duce lipsă acută de resurse, importurile şi preţurile fiind la un nivel istoric.

La finalul acestui an, lucrările de la proiectul MGD (Midia Gas Development – Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia) din Marea Neagră, derulat de americanii de la Black Sea Oil and Gas (BSOG), vor fi finalizate, lucru care înseamnă că într-un moment extrem de tensionat al pieţei vor ajunge pe plan local cantităţi noi de gaze.

Proiectul MGD este primul proiect de explorare şi exploatare de hidrocarburi din Marea Neagră lansat în România după 1989. Proiectul MGD din portofoliul BSOG constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana) şi un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO