Companii

Francezii s-au înţeles între ei: Carrefour preia operaţiunile Cora în România într-o tranzacţie de 70-90 mil. euro. Pentru operaţiunile Cora a existat interes din partea mai multor jucători mari din piaţă

Francezii s-au înţeles între ei: Carrefour preia...

Autor: Cristina Roşca

26.04.2023, 00:08 3602

Grupul francez Carrefour preia operaţiunile Cora în România în ceea ce este cea mai mare tranzacţie din retailul alimentar din ultimii ani, dealul fiind evaluat la 70-90 mil. euro, spun mai multe surse ZF din piaţă. Până la publicarea acestei ştiri, cele două părţi nu au răspuns solicitării Ziarului Financiar privind semnarea acordului şi motivaţia din spatele vânzării, respectiv a preluării.

Tranzacţia ce ar urma să se semneze în această săptămână vizează reţeaua de zece hipermarketuri şi alte câteva magazine de proximitate modernă, mai exact doar operaţiunile Cora în România dat fiind că retailerul nu mai are şi proprietăţi imobiliare.

Pe final de 2021, Cora a vândut şase proprietăţi comerciale către un grup austriac, rămânând astfel chiriaş în acele spaţii. Celelalte patru hipermarketuri funcţionau deja cu chirie, la fel ca ma­gazinele de mici dimensiuni.

Pentru operaţiunile de pe plan local ale Cora – cel mai mic retailer internaţional ca cifră de afaceri şi totodată unul dintre cel mai puţin extinşi – şi-au manifestat interesul şi alţi jucători mari din piaţă, mai spun sursele ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO