Companii

Francezul care a creat divizia logistică a Renault vine şef la Dacia

Yves Caracatzanis

Yves Caracatzanis

Autor: Corina Mirea

16.03.2016, 00:07 982

Nicolas Maure, 55 de ani, executivul francez care a condus în ultimii aproximativ doi ani Dacia şi Grupul Renault România, va prelua funcţia de preşedinte al AvtoVAZ, cel mai mare producător de maşini din Rusia. În locul său, la vârful Dacia şi al Grupului Renault România vine tot un executiv de origine franceză, Yves Caracatzanis, care lucrează pentru francezii de la Renault de peste două decenii, potrivit informaţiilor făcute publice ieri pe site-ul Dacia. 

Dacia este cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, dar şi cel mai mare exportator din econo­mie. De partea cealaltă, AvtoVAZ trece printr-o perioadă neagră după ce a acumulat pierderi de un miliard de dolari anul trecut.

Yves Caracatzanis, 51 de ani, este inginer de profesie, absolvent al Ecole Centrale de Paris. În 1992 s-a angajat la Renault ca şef de proiect organizare logistică, iar de-a lungul timpului a deţinut diverse funcţii de conducere în zona de producţie a grupului francez. În anul 2008 el a fost unul dintre oamenii care au creat divizia Supply Chain (Logistică) a Grupului Renault, al cărei director a devenit doi ani mai târziu.

Din noua funcţie, Yves Caracatzanis va gestiona un business cumulat de circa 5 miliarde de euro anual al francezilor de la Renault, care produc local atât maşini, cât şi componente auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO