Companii

Frank Hajdinjak, Adrem: Există un val de investiţii în faţa noastră, care sunt disperat de necesare în energie. Văd însă o problemă majoră cu disponibilitatea şi calificarea forţei de muncă

Frank Hajdinjak, chief strategy and transformation officer al grupului Adrem

Avem nevoie de procese mai rapide pentru aprobările de finanţare UE şi de predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ, atât primar, cât şi secundar, adică reglementarea va fi foarte importantă pentru apetitul investitorilor. Încrederea a fost distrusă considerabil în ultimii ani şi ea trebuie reconstruită.

Frank Hajdinjak, chief strategy and transformation officer al grupului Adrem Avem nevoie de procese mai rapide pentru aprobările de finanţare UE şi de predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ, atât primar, cât şi secundar, adică reglementarea va fi foarte importantă pentru apetitul investitorilor. Încrederea a fost distrusă considerabil în ultimii ani şi ea trebuie reconstruită.

Autor: Roxana Petrescu

09.08.2021, 19:45 139

♦ Tranziţia energetică va aduce un val de investiţii, iar furnizorii de soluţii sunt în pole-position pentru a beneficia de această oportunitate imensă ♦ Însă lipsa forţei de muncă se poate transforma într-un blocaj naţional, crede Frank Hajdinjak, unul dintre cei mai longevivi expaţi locali, aflat la cârma operaţiunilor E.ON România timp de 15 ani ♦ Anul acesta, Hajdinjak a făcut pasul spre un business antreprenorial, Adrem, grup activ în piaţa de soluţii energetice şi automatizări industriale.

„După ce am părăsit E.ON, prima decizie pe care a trebuit să o iau a fost dacă vreau să rămân în România sau nu. Aceasta a fost partea uşoară! Deoarece sunt deja din 2005 în România şi viaţa mea privată şi profesională este în România, a fost clar pentru mine că vreau să rămân aici, unde mă simt acasă. De asemenea, a fost clar pentru mine că vreau să rămân conectat la sectorul energetic şi, de preferinţă, la sectorul privat“, spune Frank Hajdinjak, unul dintre cei mai cunoscuţi executivi din domeniul energetic local.

În perioada 2005-2019, Hajdinjak a con­dus operaţiunile E.ON România, grup cu un business de 1,2 mld. euro, axat pe distri­buţia şi furnizarea de energie şi gaze na­turale mai ales în zona de nord a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO