Companii

Fratii Cuc din Arad ies din distributia Philip Morris, unde rulau 50 mil. euro

01.06.2010, 23:46 146

Businessul din distributie Astral Impex, care le-a adus fratilorIoan si Floare Cuc din Arad primul milion de euro, a ramas faradivizia de tigarete cu rulaje estimate de 50 mil. euro in urmaintreruperii colaborarii cu Philip Morris, producatorulMarlboro.

Aceasta este a doua lovitura pentru companie din ultimul an,dupa intrarea in insolventa a retelei locale de supermarketuri SPARla care este actionar, care i-a blocat lichiditati de circa 6 mil.euro.

Pariul pe retailul modern a doborat pana acum mai multe afacerimari pornite initial ca un business de distributie, precum PicGroup sau Trident Trans Tex din Sibiu.

"In procedura insolventei, creditorii actionari sunt intotdeaunadefavorizati: sunt ultimii care isi recupereaza banii in momentulin care compania incepe sa-si plateasca datoriile", au declaaratreprezentantii administratorului judiciar al SPAR SRL din Arad.

Anul trecut, reteaua SPAR detinuta de fratii Cuc a pierdut 60%din rulaje din cauza inchiderii a 7 din cele 21 de magazine,raportand o cifra de afaceri de 18 mil. euro.

Iesirea din sistemul de distributie local al Philip Morris,companie cu afaceri de 516 mil. euro, le-ar putea aduce in acest ano scadere a rulajelor Astral Impex estimata la 50 mil. euro, ceeace ar reprezenta o treime din cifra de afaceri a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO