Antreprenori locali

Fraţii Florea din Alba fac 90 de milioane de lei din construcţii şi turism

12 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Florea Grup, companie din judeţul Alba cu activităţi în construcţii şi servicii hoteliere, şi-a redus uşor afacerile anul trecut, de la 93 de milioane de lei în 2016 la 92 de milioane de lei în 2017, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Numărul de angajaţi ai companiei a scăzut sub 400, faţă de cei aproape 470 pe care îi avea în 2016. În ultimii şase ani, afa­cerile companiei nu au reuşit să ajungă la 100 de mil. lei, cel mai ridicat nivel fiind înregistrat în 2015, când Florea Grup a avut un business de 96 de milioane de lei.

Codul CAEN al companiei indică doar activităţi de fa­bri­care a betonului. Compania Florea Grup a fost înfiinţată în 1996 de către fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. „Începând cu anul 2006, au fost înfiinţate patru fabrici de betoane în municipiile Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu şi Deva, dotate cu echipamente performante“, se arată pe site-ul companiei.

În 2008, compania a debutat în turism, prin darea în folosinţă a unui complex hotelier lângă Alba Iulia, Astoria. În 2013, a cumpărat hotelul Transilvania, tot din judeţul Alba. Compania mai produce prefabricate din beton, agre­gate minerale şi mixturi asfaltice, fiind activă şi în domeniul carburanţilor şi al transportului de produse şi de persoane.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Fraţii Florea
, Alba
, constructii
, turism
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide