Companii

Fraţii Micula, afaceri cu 10% mai mici din sucuri şi dulciuri

Fraţii Micula, afaceri cu 10% mai mici din sucuri şi...

Autor: Mădălina Panaete

18.07.2014, 00:07 1266

European Food şi European Drinks, unele dintre cele mai mari companii din grupul alimentar creat de fraţii Ioan şi Viorel Micula, au ajuns anul trecut la afaceri cumulate de 660 mil. lei (150 mil. euro), în scădere cu 10% faţă de 2011, ara­tă o analiză a ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. (Pe 2012 companiile nu şi-au pus datele).

„Creşterea afacerilor nu depinde de noi, ci dacă se aplică sau nu în România legile. Evaziunea fiscală în România este foarte mare, ar trebui să se facă mai multe controale să se descopere cine vinde la negru. Evaziunea fiscală distruge ori­ce companie care lucrează legal“, a afirmat Ioan Micula, unul dintre acţionarii grupului. El nu a comentat rezultatele companiilor pe care le deţine şi nici nu a spus dacă au primit despăgubirile în urma câştigării procesului, la Washington, cu statul român la finalul anului trecut. Grupul are în porto­fo­liu branduri precum Izvorul Minunilor, Adria, Rienergy, Naty sau Burger.

Grupul European Food&Drinks, din care fac parte mai multe companii precum Transilvania General Import-Export (distribuţie), European Drinks (băuturi răcoritoare) sau Euro­pean Food (dulciuri, bere), era în anii 2007-2008 unul dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din industria alimentară şi se apropia de afaceri de un miliard de euro şi 10.000 de angajaţi. În prezent, grupul mai are circa 7.000 de salariaţi, potrivit informaţiilor furnizate de Ioan Micula.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO