Companii

Fratii Negoita si-au facut tipografie in urma unei investitii de 4 milioane de euro

11.08.2009, 18:14 274

Fratii Ionut si Robert Negoita (deputat PSD), care controleaza mai multe companii in domeniul hotelier, imobiliar si media, au investit 4 mil. euro intr-o tipografie in Bucuresti - Ring -, care completeaza astfel afacerile lor din media, domeniu in care au intrat anul trecut prin ziarul gratuit din Bucuresti - Ring.

"Asteptam ca tipografia sa aduca o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro la sfarsitul anului acesta. Pe langa tiparirea ziarului Ring, am mai atras clienti externi, dintre care cel mai important este trustul Adevarul Holding, cu publicatiile Click si Adevarul", a declarat Ionut Negoita. Utilajele tipografice au fost cumparate de la producatorul german Heidelberg, care a oferit si asistenta tehnica.

Fratii Negoita mai detin tabloidul Ring, care a fost lansat in aprilie anul trecut.

Negoita a mai adaugat ca si-a facut o tipografie pentru a creste tirajul ziarului, de la 100.000 de exemplare pe zi la 150.000 de exemplare zilnic, dupa cum sustine, dar si pentru a dezvolta trustul Confort Media, sub care ruleaza afacerile din media. Tabloidul Ring era tiparit anterior la Fed Print.

In prezent, tipografia situata in localitatea Afumati tipareste peste 300.000 de exemplare pe zi, capacitatea maxima fiind de un milion de ziare a cate 32 de pagini pe zi sau de 2 mi-lioane de ziare pe zi, a cate 16 pagini. Ionut Negoita a explicat ca circa 200.000 de exemplare sunt tiparite pentru Adevarul Holding.

"Ne-am gandit sa dezvoltam si un ziar generalist, dar deocamdata amanam acest proiect", a precizat el.

Domeniul care genereaza cele mai mari incasari pentru fratii Negoita ramane cel al constructiilor, in care antreprenorii detin aproape 1.680 de apartamente noi, si cel al hotelurilor, in care sunt proprietarii celei mai mari unitati hoteliere de pe piata, Rin Grand Hotel, dar si ai altor hoteluri precum Rin, Confort si Traian in Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO