Companii

Fratii Paval ataca pozitia Praktiker cu 40 mil. € in extindere

25.05.2010, 23:47 68

Fratii Adrian si Dragos Paval din Bacau vor sa duca reteauaDedeman la afaceri de 1.230 mil. lei (290 mil. euro) in acest an,fata de 1.067 mil. lei (252 mil. euro) in 2009, ceea ce ar propulsapentru prima data o companie cu capital romanesc pe prima pozitiein retailul de bricolaj.

La varful pietei de distributie a materialelor de constructii,estimata la peste 2 mld. euro, se afla o alta companie romaneasca,Arabesque, controlata de Cezar Rapotan. Rapotan a testat siretailul de bricolaj cu franciza Mr. Bricolage, insa pana acum nu areusit sa se impuna pe o piata pe care investitorii straini detin ocota de peste 70%.

Revansa antreprenorilor romani in segmentul de bricolaj ar puteafi insa in acest an devansarea retelei Praktiker de catre Dedeman,in conditiile in care anul trecut germanii s-au mentinut pe primapozitie in clasament raportand afaceri de 257 mil. euro, iar pentru2010 nu au anuntat niciun proiect de extindere. Mai mult, din cursapentru primul loc pe piata a iesit in 2009 compania francezaBricostore, dupa un declin al afacerilor de 27% fata de 2008, panala 178 mil. euro.

Compania detinuta de fratii Paval va deschide la finele acesteisaptamani un magazin la Arad, a treia unitate finalizata in 2010.Reteaua si-a bugetat investitii de 180 mil. lei (42 mil. euro) in 4proiecte noi in acest an.

"Tinta noastra este sa ajungem la o acoperire completa a tariicat mai rapid, si nu prima pozitie pe piata. Avem rezervesuficiente pentru investitii, astfel incat expansiunea sa nu neafecteze lichiditatile sau gradul de indatorare al companiei", acomentat Dragos Paval, coproprietarul Dedeman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO