Companii

Fraţii Pavăl, cei mai puternici antreprenori din România, intră în regenerabile: şi-au făcut firmă de energie verde, Grunman Energy, şi vor proiecte solare de 400 MW, care înseamnă 250 mil. euro

Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii Pavăl Holding

Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii Pavăl Holding

Autor: Roxana Petrescu

14.07.2022, 10:00 795

♦ La costurile de azi, valoarea portofoliului solar vizat de fraţii Pavăl, duoul din spatele Dedemam, cel mai mare business antreprenorial cu un rulaj de 10 mld. lei, este de circa 250 de milioane de euro ♦ În ciuda efervescenţei, piaţa se confruntă cu întârzieri în livrarea proiectelor din cauza cererii ridicate pentru echipamentele din China.

Pavăl Holding, vehiculul de in­vesti­ţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, a înfiinţat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperişurile celor şapte centre logis­tice Dedeman din ţară. În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MW, însă pe termen mediu şi lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW. Informaţia a fost inclusă într-un comunicat al Simtel Team, companie de inginerie româ­nească în care fraţii Pavăl chiar au devenit acţionari anul trecut.

„Simtel Team, companie ro­mâ­neas­că de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare companie antrepreno­rială românească după cifra de afaceri, în cei peste trei ani de colaborare. Ca­pacitatea totală insta­lată de Simtel pe acoperişurile maga­zi­­nelor şi centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MW“, precizează repre­zen­tanţii Simtel Team.

Mişcarea fraţilor Pavăl vine într-un moment extrem de încins al pieţei de energie verde. Cu marile lanţuri de aprovizionare puse sub o tensiune fără precedent şi cu goana UE după energia verde ca unică soluţie pentru un exit rapid din zona convenţională, dezvol­tarea de noi investiţii solare devine dificilă în contextul în care cea mai mare parte a panourilor vin din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO