Companii

Frederico Monteiro, directorul ariei Europa Centrală şi de Sud la BAT: „Cu cât cunosc mai bine România, cu atât sunt mai convins că oportunităţile de aici sunt nesfârşite“

Meet the CEO Business MAGAZIN

Frederico Monteiro, directorul ariei Europa Centrală şi de Sud la BAT

Frederico Monteiro, directorul ariei Europa Centrală şi de Sud la BAT

Autor: Ioana Matei

05.10.2022, 00:05 298

„România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT la nivel global. Este o piaţă şi o ţară în care am avut mare succes. Continuăm să investim şi să angajăm, să investim în fabrică, în dezvoltarea echipei noastre. Am investit foarte mult şi vom continua să investim foarte mult pe piaţa din România“ a spus Frederico (Fred) Monteiro, directorul ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT - în cel mai recent eveniment Meet the CEO, organizat online de Business MAGAZIN.

Originar din Brazilia, Fred Monteiro s-a alăturat BAT în ţara sa natală în urmă cu circa 14 ani, iar de atunci, a avut un parcurs profesional de invidiat. Numirea sa la conducerea Ariei Europa Centrală şi de Sud a BAT a fost anunţată în iulie 2021: „Iubesc acest rol. România este o ţară minunată, cu oameni grozavi, iar BAT România este o companie de mare succes şi foarte puternică aici“. Compania este prezentă pe piaţa locală de 25 de ani, iar de aici, Monteiro coordonează şi alte pieţe, pe lângă cea locală - Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria, Cehia şi Slovacia. „Dar sediul central al acestei arii este aici, în România - sunt foarte fericit să fiu aici“, a mai spus executivul.

În România, BAT este activă prin trei entităţi: BAT Investment - care include fabrica din Ploieşti, a doua cea mai mare fabrică a grupului din Europa, ce produce produse din tutun şi Neo, consumabilele din tutun folosite împreună cu dispozitivul BAT care încălzeşte tutunul - România este al treilea centru global de producţie a acestor consumabile; BAT Trading - entitatea de distribuţie; BAT Global Business Services - centrul de servicii din Bucureşti. Pentru grup lucrează direct din România 3.000 de persoane, iar cifra de afaceri a companiei a ajuns la 13 miliarde de lei în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO