Companii

Frigoexpres Oradea creşte cu 10% prin contracte peste hotare

Frigoexpres Oradea creşte cu 10% prin contracte peste...

Autor: Mirabela Tiron

15.01.2015, 00:06 2122
Florian Mihuţ, directorul general şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean de marfă Frigoexpres, intrat în insolvenţă în vara lui 2013, spune că noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia vor creşte afacerile companiei cu 10% anul acesta.
 
„Anul trecut am finalizat cu o cifră de afaceri de 43,2 milioane de lei (circa 10 mil. euro) şi cu 174 de angajaţi”, a declarat el pentru ZF. Mihuţ a mai spus că anul acesta vor fi cumpărate 30 de camioane, bugetul alocat fiind de puţin peste 2 milioane de euro, şi vor fi angajaţi încă 30 de şoferi, având în vedere volumul mai mare de mărfuri pe care îl va transporta Frigoexpres. Compania va ajunge astfel la 120 de camioane.
 
La finalul lui noiembrie anul trecut, companiei i-a fost aprobat planul de reorganizare, propus în cadrul procedurii de insolvenţă. Creditorii firmei au aprobat aplicarea planului pe o perioadă de 36 de luni, începând cu de­cem­brie 2014. Frigoexpres se află sub administrarea ju­di­ciară a Casei de Insolvenţă Tran­sil­vania. Printre creditorii companiei se numără BCR, Banca Transilvania şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
 
Planul de reorganizare prevede, pe lângă achitarea a 55% din datoriile către creditori, dintr-un total de 60 de milioane de lei, şi extinderea şi reînnoirea parcului auto în vederea onorării contractelor aflate în derulare. „Vrem să ne consolidăm poziţia pe piaţa internă şi externă”, a spus el.
 
Frigoexpres transportă marfă pentru clienţi din industria cărnii, a lactatelor şi din domeniul legumelor şi fructelor, dar distribuie marfă şi pentru cele mai mari hipermarketuri din ţară. Frigoexpress are contracte cu Carrefour, Billa, Lidl şi Unilever pe transport extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO