Companii

Frigoglass face bani mai multi din vitrine frigorifice

15.02.2005, 00:00 152

Compania Frigoglass Romania, care ofera solutii si servicii personalizate de refrigerare comerciala, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 50 mil. euro, in crestere cu 16% fata de anul precedent, si o productie de peste 100.000 de unitati.
"Investitiile realizate in 2004, precum si cresterea semnificativa a personalului - peste 300 de noi angajati - au pregatit cresterea cu 25% a capacitatii de productie in acest an", a declarat pentru ZF Transilvania Caius Dinu, director financiar al Frigoglass Romania.
Anul trecut, firma a investit peste 5 mil. euro, jumatate din suma fiind destinata extinderii fabricii din Timisoara cu 6.500 de mp, cealalta jumatate vizand achizitionarea de echipamente pentru dezvoltarea si diversificarea productiei. Pentru acest an, conducerea societatii a anuntat alocarea unui buget de 2,5 mil. euro pentru investitii in achizitionarea de masini si echipamente, in scopul consolidarii productiei actuale.
"Fabrica noastra isi va continua extinderea inceputa in 2004, principalul obiectiv fiind sa devenim unul dintre cei mai importanti producatori pentru Europa", a mai spus Dinu.
Compania, care comercializeaza vitrine frigorifice verticale comerciale sub marcile Frigorex si Norcool, se adreseaza producatorilor si distribuitorilor de bauturi racoritoare, slab alcoolizate, lactate si apa minerala.
Peste 75% din productia firmei este destinata pietei externe, firma avand contracte in Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Bosnia Hertegovina, Macedonia, Cehia, Slovacia, Germania, Italia, Olanda, Irlanda, Suedia, Norvegia, Grecia, Croatia, in majoritatea tarilor UE, in Rusia, Australia, Sudan, si Emiratele Arabe Unite.
Cei mai importanti clienti ai fabricii timisorene sunt Coca-Cola, SAB Miller, Interbrew, Heineken, Carlsberg, Danone, Pepsi, Dorna precum si diversi producatori locali.
Frigoglass Romania s-a infiintat in 1994 la Timisoara, avand ca actionar majoritar grupul elen Frigoglass. De la 13,4 mil. euro cifra de afaceri si 3,3 mil. euro profit in 1997, firma a ajuns in 2004 la 43 mil. euro cifra de afaceri si 9 mil. profit.
Firma are 674 de angajati, iar principalii competitori sunt SFA, Klimasan, Linde, Helkama, Sanden, True.
Grupul Frigoglass are sediul central in Atena si este prezent in 16 tari cu 22 de unitati de productie si 4 birouri de vanzari, iar produsele grupului sunt distribuite in 75 de tari. Cu peste 5000 de angajati, grupul Frigoglass a inregistrat in 2004 o cifra de afaceri de 340 de milioane de euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO