Companii

Frigul din România pune umărul la rezultatele globale ale grupului francez ENGIE

Frigul din România pune umărul la rezultatele globale...

Autor: Roxana Petrescu

03.08.2021, 00:07 640

Grupul francez a intrat într-un contract major de dezvoltare eoliană în Polonia. România rămâne cu potenţialul.

Primăvara deosebit de friguroasă nu doar a mişcat ce­re­rea de gaze pe plan intern, dar se reflectă şi în bi­lanţurile marilor jucători internaţionali de utilităţi cu am­prentă locală. Un exemplu sunt rezultatele globale ale ENGIE.

„Pe partea de reţele, EBIT (profitul operaţional) a înre­gistrat o creştere de 21,3%. Indicatorul a crescut în pri­mele şase luni ale anului şi în afara Franţei, tempe­raturile scă­zute din România şi Germania având o contribuţie pozitivă“, se arată în raportul semestrial al grupului ENGIE, cel mai mare distribuitor local de gaze naturale.

Pe plan local, cererea de gaze a avansat cu 8% în pri­me­le şase luni ale anului, preţurile au ajuns la niveluri re­cord, la fel ca în cazul energiei electrice, iar importurile din Rusia au ajuns din nou la o pondere de 20% din con­sumul naţional pe fondul unui declin accentuat al producţiei interne.

Ceea ce este însă şi mai interesant este mişcarea pe care ENGIE a făcut-o în Polonia, în domeniul energiei eoliene offshore, în ciuda interesului declarat de a-şi consolida poziţia pe zona de energie regenerabilă din România.

Polonia are deja legislaţia şi schema de sprijin aprobate pentru dezvoltarea proiectelor din Marea Baltică, România ar putea avea reglementările abia în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO