Companii

Fujikura continua investitiile ACE in componente auto

04.10.2006, 18:40 55

Concernul japonez Fujikura, care a preluat la nivel mondial producatorul spaniol de componente auto ACE, va continua investitiile in Romania, ca parte a strategiei de expansiune in Europa.
"Nu vor exista modificari majore ca urmare a acestei achizitii, iar din informatiile pe care le avem conducerea administrativa va fi pastrata, concernul japonez implicandu-se doar in partea de investitii financiare pentru cele sapte fabrici ale ACE Automotive. De asemenea, investitiile in Romania vor continua, proiectele de dezvoltare vizand extinderea capacitatilor de productie din zona", a declarat pentru ZF Transilvania, Antonio Soria Barranco, general manager al ACE Romania.
Achizitia ACE Automotive de catre Fujikura s-a perfectat in 25 septembrie, procesul urmand sa fie finalizat in 4 octombrie, cand japonezii vor plati 86 de milioane de dolari (66,1 mil. euro) pentru 60% din actiunile grupului spaniol.
ACE a demarat, la mijlocul lunii august, constructia unei noi facilitati de productie la Dej, cu o suprafata de 5.000 de metri patrati. Termenul de finalizare al fabricii este inceputul anului viitor, iar investitia in construirea noii facilitati va fi, potrivit reprezentantilor companiei, mai mare decat in cazul primei fabrici de la Dej, a carei constructie si tehnologizare a costat aproximativ 8,5 mil. euro.
"A doua parte a investitiei de la Dej va fi mai mare, deoarece doar jumatate din fabrica va produce cabluri, cealalta jumatate fiind destinata injectiei de mase plastice. Aceasta activitate exista in grupul ACE de multa vreme, insa doar de anul viitor va fi transferata si in Romania", a declarat pentru ZF Transilvania Antonio Soria Barranco, general manager al ACE Romania.
ACE Romania a inregistrat pe primele cinci luni ale anului o cifra de afaceri de 6,5 mil. euro (23,2 mil. lei), valoarea reprezentand o crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit reprezentantilor companiei, evolutia pe primele cinci luni a fost influentata de inceperea colaborarii cu Renault, dar si de cresterea comenzilor din partea unor clienti mai vechi, precum Citro?n sau Seat.
Concernul Fujikura are peste 30.000 de angajati in toata lumea. Pana anul acesta, grupul japonez avea o colaborare cu concernul american Alcoa, concretizata in Alcoa Fujikura Ltd., un joint-venture in care Alcoa detinea 51% din capital. Alcoa Fujikura avea facilitati de productie sau puncte de vanzare in Statele Unite, UK, Honduras, Mexic, Canada, Belgia, Cehia, Germania, Ungaria, Portugalia si Romania. In prezent, intreaga activitate din domeniul auto apartine Alcoa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO