Companii

Furnizorii de energie „învaţă“ lăcătuşerie

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

19.01.2015, 00:07 979

Furnizorii de utilităţi au început să-şi completeze portofoliul cu servicii diferite de activitatea lor de bază, cum ar fi tractările auto, mentenanţa la aparatele de aer condiţionat sau reparaţia balamalelor, aceasta fiind „încălzirea“ pentru momentul în care pieţele de energie şi gaze vor fi complet liberalizate şi pentru populaţie.

Practic, din nişte companii care nu interacţionau aproape deloc cu clientul, furnizorii de utilităţi se transformă într-o nouă specie de afacere, dezvoltă acum produse „exotice“, merg în casele oamenilor şi instalează tehnonologie inteligentă sau le repară yalele. „Lucrăm într-o piaţă în care dinamica bazelor de clienţi nu a existat, însă acest lucru se va schimba în curând“, spune Aurelian Sideri, director de marketing al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

La energie electrică, liberalizarea preţului pentru populaţie va avea loc în 2017, iar la gaze naturale, în 2021, potrivit ANRE.

„Abordarea tradiţională de distribuitor/furnizor trebuie să fie adaptată noului context. Sectorul energetic în ansamblu se confruntă cu nevoia de a inova şi de a-şi customiza oferta, aşa cum se întâmplă pe orice altă piaţă liberă sau în orice alt sector de afaceri“, a precizat la rândul său Martin Zmelik, director general al CEZ România.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune Aurelian Sideri depsre abonamentele lunare lansate de Enel 

- planurile CEZ România în contextul liberalizării pieţei

- măsurile luate de marii distribuitori de pe piaţa gazelor 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO