Companii

Furnizorul de soluţii de acces în clădiri Somfy România a făcut afaceri de 2,8 mil. euro în 2020, plus 30%

Furnizorul de soluţii de acces în clădiri Somfy...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.02.2021, 00:00 103

Somfy România, furnizor de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire şi acces în locuinţe şi clădiri comerciale, a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane euro în 2020, în creştere cu 30% comparativ cu exerciţiul financiar anterior. Rezultatele pozitive se datorează creşterii accelerate a vânzărilor în al doilea semestru pentru principalele categorii de produse din portofoliu: sistemele de motorizare şi automatizare pentru rulouri, perdele şi copertine.

La nivel global, vânzările Somfy Group au atins 1.257,1 miliarde euro în anul 2020, reprezentând o majorare de 6,1% faţă de anul anterior.

Printre zonele cu o contribuţie importantă la această performanţă se numără şi Europa de Est, având cea mai mare creştere procentuală. În 2020, Somfy a extins la nivel global, inclusiv în România, parteneriatul cu trei companii reprezentative în industrii complementare: Assa Abloy, Danfoss şi Schneider Electric, în cadrul proiectului Connectivity Ecosystem, cu scopul de a oferi soluţii eficiente, uşor de integrat.

Pentru 2021, filiala locală estimează un ritm de creştere comparabil cu cel estimat pentru 2020. În România, filiala Somfy a fost înfiinţată în anul 2006, având în prezent o echipă de 11 angajaţi, un depozit logistic la Braşov şi un birou central în Bucureşti, dar şi o reţea de parteneri şi reprezentanţi teritoriali care asigură acoperirea la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO